forex trading logo

Пошук

Історія ліцею
Історія - Історія ліцею

 

В одному з найчарівніших куточків Волині знаходиться древнє місто Любомль. В центрі міста по вулиці Брестській красується велична споруда Любомльського професійного ліцею, який має цікаву історію. 4 листопада 1967 року наказом начальника Львівського міжобласного управління профтехосвіти в м. Любомль, Волинської області, на базі приміщення середньої школи №2 було відкрито ПТУ №63. Директором ПТУ призначено колишнього фронтовика, людину з великим життєвим досвідом Дусика Івана Єфремовича.

Перший адміністра тивний корпус знаходився в пересувному будівельному вагончику, а навчальний корпус розміщувався в одноповерховому дерев’яному приміщенні, яке було побудоване в 1945 році під конюшню прикордонного загону. Гуртожиток, спортзал та їдальня училища знаходились у двохповерховому приміщенні, яке було збудоване на початку ХVІІ ст. графом Браницьким (пам’ятка архітектури).

На той час училище набирало учнів за професією муляр – терміном навчання 1 рік (всього 60 чоловік). Вже в першому кварталі 1968 року прийняли на навчання 3 групи малярів-штукатурів. Згодом училище почало набирати учнів за такими спеціальностями: фрезерувальник, слюсар-сантехнік, електрогазозварювальник, радіомонтажник.

В січні 1970 року у зв’язку з реорганізацією Волинського обласного управління профтехосвіти Любомльське училище отримало порядковий номер 8, а в кінці червня 1970 року ПТУ №8 очолив новий директор Глущук Василь Андрійович, який займав цю посаду 15 років.

Майже з перших днів в училищі працювали Богачевський А.М., Ришелюк А.П., Глущук О.П., Постіл А.Г., Комісарук А.М. (нині покійний). Саме вони були серед тих, хто вчив перших учнів, обладнував перші кабінети, це – першопрохідники на ниві профтехосвіти. Всі вони були мудрими мандрівниками та проповідниками і на життєвих дорогах залишали сліди. А цими слідами є їхні учні. Зокрема, юність Борсук П.В. пройшла серед учнів Любомльського ПТУ №8. Поліна Василівна навчалась з 1970 по 1972 р. по спеціальності маляр-штукатур. Пізніше вона закінчила будівельний технікум. Довгий час працювала майстром виробничого навчання, а зараз – старший майстер.

В 1983 році було побудовано нове приміщення гуртожитку, яке розраховане на 360 місць.

З 1985 року по 1991 рік директором училища була Лазарук Валентина Самуїлівна. Завдяки її старанню і наполегливісті було побудовано новий навчальний комплекс училища.

Випускники училища виконували свій інтернаціональний обов’язок в республіці Афганістан. Є серед них і ті, хто удостоєний урядових нагород. Це Соловко Микола (посмертно), Носуліч Володимир, Віннічук Анатолій та інші.

З 1991 року по 2003 рік училище очолював Ткачук Богдан Анатолійович. З 1991 року училище почало здійснювати набір учнів за професією “Кухар”, “Різьба по дереву”, “Кравець”. Новий 1992-1993 навчальний рік розпочався для викладачів і учнів з новосілля, з переходу в новозбудований навчальний комплекс.

В нових корпусах появились і нові професії: “Оператор комп’ютерного набору”, “Офіціант, бармен, буфетник”. З 2003 року здійснюється набір учнів за професією “Продавець продовольчих і непродовольчих товарів”, “Столяр будівельний, виробник художніх виробів з дерева”.

У тому ж 2003 році директором училища призначений Дутко Володимир Миколайович.
Згідно наказу управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації №706 від 26.12.03р. Професійно технічне училище №8 м. Любомля реорганізоване з 02.01.2004 р. у Любомльський професійний ліцей.
На теперішній час в ліцеї навчається понад 300 учнів. Від початку заснування випущено більше 7000 кваліфікованих робітників різних професій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вхід користувачів



Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ditypolice@mvs.gov.uaЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профорієнтаційний термінал Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області

Офіційний сайт Шацького благочиння Володимир-Волинської єпархії

Paradise Hosting Ukraine

Система Orphus




.