forex trading logo

Пошук

Відбувся тиждень права PDF Друк
Новини ліцею - Новини ліцею
Написав Administrator   
Понеділок, 16 грудня 2013 00:00

З нагоди відзначення міжнародного Дня прав людини ( 10 – го грудня ) з 9 по 13 грудня 2013 року в Любомльському професійному ліцеї відбувся тиждень правового виховання. У рамках тижня організовувалися різноманітні заходи, завданням яких було поглиблення правових знань учнів ліцею, формування у них активної громадянської позиції; пропаганда цінностей демократичного суспільства і прав людини.

Учні I курсу зустрілись з начальником ССД Сацюк О.П., яка провела бесіду на тему «Функції і призначення служби в справах дітей».

Класні керівники Юшинова Т.А., Челяда С.А., Кущук Л.М., Карпухіна Н.В., Клекоцюк Т.П. провели виховні години на правову тематику в групах №12, 13 «Кримінальна відповідальність», «Правова відповідальність неповнолітніх»; в групі №І5 «Я і закон»; в групах №31, 32 «Шкідливі звички – крок до злочину», «Правовий ринг».

Класні керівники Юшинова Т.А., Челяда С.А., Кущук Л.М., Карпухіна Н.В., Клекоцюк Т.П. провели виховні години на правову тематику в групах №12, 13 «Кримінальна відповідальність», «Правова відповідальність неповнолітніх»; в групі №І5 «Я і закон»; в групах №31, 32 «Шкідливі звички – крок до злочину», «Правовий ринг».

В міжнародний день прав людини, 10 грудня, викладач основ правових знань Шайдуліна С.М. на загальноліцейній лінійці ознайомила учнів ліцею з Конвенцією про права дитини та провела інтелектуальну гру «Правознавці» між групами I курсу №11, 13, 15. Учасники з великою зацікавленістю взяли участь у грі, проявивши ґрунтовні знання, ерудованість та жагу до перемоги.

Соціальний педагог Юшинова Т.А. провела тренінгове заняття з учнями з девіантною поведінкою «Пустощі і кримінальна відповідальність» на якому учні мали змогу прийняти участь в рольових іграх, дізнатися про особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх.

Під час проведення тижня правових знань в гуртожитку ліцею відбулася цікава зустріч з працівниками районного управління юстиції «Правам людини – європейський рівень поваги та захисту», що пройшла у формі діалогу. Запрошені гості проінформували про основні випадки правопорушень серед неповнолітніх, наголосили на можливостях їхнього уникнення та попередження, оскільки не правова поведінка може мати вкрай негативні наслідки у подальшому житті. Учні підготували низку актуальних запитань, на які отримали вичерпні відповіді.

В групі №23 бібліотекар ліцею Козир О.О. та класний керівник Кратюк Т.В. провели усний журнал «Є право - є надія». Присутні дізнались про вітчизняні та міжнародні нормативно-правові акти щодо прав людини, зіграли в захоплюючу відеогру на основі мультиплікаційних фільмів, подивились відео, яким підсумували отриману інформацію.

Бесіду на правову тематику з учнями групи №17 « Неформальні угрупування: як до цього ставитися» провела заст. директора з НВР Мохнюк О.П.

Відбулася інформаційно – просвітницька година за участю начальника Любомльського відділу реєстрації актів громадянського стану Станіславчук Л.П. «Сім`ями міцна держава».

На закріплення правових знань учнів та підведення підсумків тижня, був проведений позаурочний захід «Гендерні відносини як соціальне явище», який провела викладач правознавства Шайдуліна С.М.

Ми надіємось, що наші заходи поглибили знання учнів, підвищили загальний рівень правової культури.

Останнє оновлення на Четвер, 26 грудня 2013 12:46
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Вхід користувачів



Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ditypolice@mvs.gov.uaЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профорієнтаційний термінал Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області

Офіційний сайт Шацького благочиння Володимир-Волинської єпархії

Paradise Hosting Ukraine

Система Orphus




.