forex trading logo

Пошук

В ліцеї пройшов Тиждень будівельних професій. PDF Друк
Методична робота - Вісті з відкритих уроків
Написав Грищук В.С.   
Середа, 04 грудня 2019 15:31

Здобувачі освіти, які навчаються за професією маляр-штукатур, побували на екскурсії в пожежній частині СДПЧ-10 м.Любомль.

Для них демонстрували новий пожежний автомобіль МАЗ. Черговий офіцер показав комплектацію автомобіля, розповів про призначення засобів пожежогасіння, способи їх використання. Ознайомив з організацією роботи при ліквідації пожежі, з новітніми пожежогасильними матеріалами. Наголосив про відповідальність, яку несуть за недостовірні виклики пожежних. Учні отримали нові знання з пожежної безпеки і мали цікаве спілкування з бійцями пожежної охорони.

Цікавий позаурочний захід «Нумо , браття столяри» провів із здобувачами освіти майстер в/н Левчук О.О. Конкурси, вікторини, розв’язування кросвордів, захоплюючі ігрові завдання професійного змісту і, накінець, виконання на швидкість практичного завдання не залишили нікого байдужим. Так формується стійкий інтерес до професії.

Професія для людини – як крила для птаха.  Позаурочний захід на таку тему зібрав першокурсників групи малярів, штукатурів. Багато цікавого дізналися здобувачі освіти про свою робітничу професію, зробили віртуальну екскурсію у минуле професії будівельника.  Зробили висновок, що усіх таємниць древніх майстрів ми ніколи не дізнаємося. Але якщо їх споруди збереглися до наших днів і продовжують дивувати, то нам є чому вчитися!

Відкритий урок виробничого навчання у гр..№22 столярів, верстатників деревообробних верстатів провів майстер в/н Демчук В.М. Здобувачі освіти з великою цікавістю спостерігали за вправними рухами Майстра, дослухалися до кожного його коментаря, щоб повторити ці операції самостійно, виконуючи завдання уроку.

Для активізації роботи учнів на уроці було використано багато методичних прийомів – естафета, перехресний вогонь, само оцінювання, взаємооцінювання ,  оцінка майстра в/н – і бонус, якщо оцінки співпадають. Остання методична родзинка викликала неабиякий інтерес! Так формуються компетентності майбутніх кваліфікованих робітників.

«Філософи і досі не можуть дійти спільної думки – світ наш добрий чи поганий, милосердний чи жорстокий. А тому людина мусить робити вибір і у ставленні до оточуючої дійсності , і в оцінці подій, і у визначенні життєвого шляху,  професії», - такими словами розпочала майстер-клас для здобувачів професії «лицювальник- плиточник» викладач спецдисциплін Карпухіна Неля Володимирівна.

Щоб розширити горизонти професії, ознайомити із сучасними виробничими технологіями до проведення майстер-класу було запрошено великого знавця цієї справи майстра в/н Гараха Петра Петровича. Віртуозно продемонстрував складні операції  у роботі з плиткою – свердлінні отворів сучасними інструментами і пристосуваннями.

Дотепні коментарі Майстра  зробили зустріч цікавою, невимушеною, яка надовго запам’ятається всім учасникам.

Запам’ятається  здобувачам освіти в Любомльському професійному ліцеї зустріч із працівниками Любомльської публічної бібліотеки Семерей С.І., Шевчук Л.О. та директором краєзнавчого музею Фініковським Ю.М.,  яку організувала майстер в/н Борсук П.В. для проведення позаурочного заходу «Любо мені в Любомлі».

Цікава віртуальна екскурсія у минуле архітектури міста, вражаючі світлини, як демонстрував на екрані  та коментував Фініковський Ю.М., викликала  жвавий інтерес. Не менш захопливою була презентація Семерей С.І «Дивовижні будівлі світу» та щира бесіда із присутніми учнями ще раз показала  велич професії будівельника.


Засідання МК ПП будівельних професій у вигляді педагогічного клубу провела голова МК Карпухіна Н.В. Цікаво, жваво обговорювали особливості сучасного уроку, шляхи здійснення компетентнісного підходу до навчання професії.


 


 

 

Останнє оновлення на Четвер, 05 грудня 2019 08:31
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Вхід користувачів



Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ditypolice@mvs.gov.uaЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профорієнтаційний термінал Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області

Офіційний сайт Шацького благочиння Володимир-Волинської єпархії

Paradise Hosting Ukraine

Система Orphus




.