forex trading logo

Пошук

Обласна секція практичних психологів у ліцеї PDF Друк
Учнівське самоврядування - Сторінка психолога
Написав Пархонюк І.А.   
Понеділок, 11 березня 2019 08:14

05 березня 2019 року на базі Любомльського професійного ліцею відбулася обласна секція практичних психологів та соціальних педагогів, тема якої «Впровадження інноваційної технології «медіація», як методу конструктивного вирішення конфліктних ситуацій в освітньому закладі» .

Учні у віршованій формі вітали гостей зі святом Колодія, частували млинцями та варениками.

Директор навчального закладу Володимир Дутко, презентував заклад та ознайомив присутніх з професіями, з яких здійснюється підготовка робітничих кадрів.

Секційне засідання розпочала методист НМЦ ПТО Наталія Патейчук, яка проінформувала учасників про нормативні документи та рекомендації МОН України щодо організації роботи психологічних служб у системі освіти України, ознайомила з основними вимогами щодо підготовки та проведення атестації практичних психологів та соціальних педагогів, а також наголосила на важливості висвітлення інформації на сайтах освітніх закладів про заходи, які проводяться практичними психологами та соціальними педагогами.

Оксана Рекус, керівник секції, соціальний педагог Торчинського професійного ліцею, у своєму виступі розкрила поняття «медіація» та її вплив на стосунки однолітків. Звернула увагу на те, що цей метод застосовують педагоги для врегулювання та профілактики конфліктів серед учнівської молоді.

Позитивний практичний досвід з впровадження технології медіації серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти презентували Анастасія Рижанова, практичний психолог Оваднівського професійного ліцею, Ірина Хитра, практичний психолог Любешівського технічного коледжу ЛНТУ, Лариса Іванісік, соціальний педагог ДПТНЗ «Луцьке ВПУ».

Практичні навички з  впровадження принципів медіації отримали учасники секції під час тренінгу «Я-медіатор», який провела  Ірина Пархонюк, психолог Любомльського професійного ліцею.

На завершення роботи секції, учасники обмінялися думками, враженнями, прийняли рекомендації та окреслили тематику питань на наступний навчальний рік.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Останнє оновлення на Понеділок, 11 березня 2019 09:12
 

Вхід користувачів



Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ditypolice@mvs.gov.uaЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профорієнтаційний термінал Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області

Офіційний сайт Шацького благочиння Володимир-Волинської єпархії

Paradise Hosting Ukraine

Система Orphus




.